Σχέδιο χωρίς τίτλο (70)

Πέτρος Ναουμίδης

Στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου Φλώρινας, μεγαλώνοντας στην κουζίνα του εστιατορίου μας με την οικογένειά μου, η συνεχής ενασχόληση και η αγάπη για την μαγειρική της παραδοσιακής κουζίνας μας που έχει βάση την πιπεριά, μου δίδαξε να ξεχωρίζω την αυθεντική της γεύση, και την ποιότητα των γνήσιων πρώτων υλών της πλούσιας τοπικής γαστρονομίας, ήθελα πολύ να αναδείξω τον γαστρονομικό πλούτο αυτών, και να προστατεύσω όλες αυτές της χαμένες συνταγές και πρακτικές μαγειρικής. Ονειρεύτηκα, εργάστηκα σκληρά και ταπεινά και από το μηδέν δημιουργήσαμε μέσα στο πιπερόκτημα, το πιπεράδικο, μια επισκέψιμη πετρόχτιστη ενεργειακά ανεξάρτητη, καθετοποιημένη μονάδα καλλιέργειας και μεταποίησης της αυθεντικής πιπεριάς Φλωρίνης, που ξεκινά παράγοντας βιολογικά τον σπόρο και την πιπεριά, και όλες της πρώτες ύλες, που θα χρησιμοποιηθούν για να παραχθούν παραδοσιακά και πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και γεύσης, ονομασίας προέλευσης, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος, το αποτύπωμα και την ομαλή εξέλιξη της παράδοσής μας.

Με σεβασμό στο τραπέζι σας.

NAOUMIDIS ALL PEPPER

Ευλογήστε το φαγητό μπροστά σας, την οικογένεια δίπλα σας και την αγάπη μεταξύ σας.
Ανώνυμο (500 × 500 px)

Σπορείο

Προκειμένου να διασφαλίσουμε την καθαρότητα της αυθεντικής πιπεριάς Φλωρίνης, επιλέξαμε το Πιπερόκτημα μας να μείνει αποκομμένο από άλλες καλλιέργειες, έτσι ώστε τα φυτά να μείνουν απομονωμένα για να αποφευχθεί η διασταύρωση της ποικιλίας.

Ανώνυμο (500 × 500 px) (7)

Παραδοσιακή Βιοκαλλιέργεια

Σε περιφραγμένη έκταση 80 στρεμμάτων, αποκομμένο από άλλες καλλιέργειες, σε κοντινή απόσταση από τους φημισμένους αμπελώνες του Αμυνταίου, το πιπερόκτημα μας βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βόρρα σε υψόμετρο 610 μέτρων.

Σχέδιο χωρίς τίτλο (6) (1)

Παραδοσιακή Μεταποίηση

Αποστολή μας, είναι να προστατεύσουμε όλες τις παραδοσιακές συνταγές που κληρονομήσαμε από τους γηραιότερους κατοίκους της περιοχής και να τις εμπλουτίσουμε δημιουργώντας καινούρια γαστρονομικά θαύματα.

Ανώνυμο (500 × 500 px) (6)

Μεταποιητική Μονάδα

Το Πιπεράδικο είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πέτρα, αδρανές υλικό που λειτουργεί προστατευτικά για τη διατήρηση της άριστης ποιότητας της πιπεριάς και  ενδείκνυται για τη διασφάλιση  της  ουδέτερης ατμόσφαιρας  που απαιτείται στους χώρους μεταποίησης και αποθήκευσης.

NAOUMIDIS ALL PEPPER

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Σχέδιο χωρίς τίτλο - 2022-12-24T111139.353